KF-logo

HVOR ER DU PÅ VEI?

Har du noen gang tenkt på det? Hvor du er på vei? Du kommer fra et sted. Du har en historie og en fortid. Den får du ikke gjort så mye med. Kanskje – eller sannsynligvis – har den ført deg til et annet sted enn du trodde du kom til å være. Livet er som regel slik for de fleste av oss – på godt og vondt.

305x200-hvor-erUansett hvor vi befinner oss i livet, er det travelt for de fleste av oss. Vi jobber, betaler regninger og står på. Om du legger et par barn til ligningen, har fritiden også fått ben å gå på. Livet er busy. Ofte såpass at vi ikke riktig får stoppet opp og tenkt over hvor vi er på vei. Kanskje ikke før noe alvorlig skjer…

I løpet av et levd liv er det f.eks. en del som får beskjed om at de har fått kreft. De kjenner kanskje ingenting, men er allikevel syke. På 1-2-3 blir livet forandret. Av én beskjed.

Hvis det var deg som hadde kreft – ville du foretrekke å ikke få beskjed?

Bibelen tar på en måte opp dette temaet (en god del!). Jesus forteller oss at «det er ikke de friske som trenger lege, men de syke» (Matt 9:12-13). Spørsmålet er; hvem er syke og hva mente Jesus med å være «syk».

Hvis vi leser litt videre (v 13), er det tydelig at det har med å være en synder å gjøre. Vi er synderen, og ulike ting vi gjør gjennom livet, blir regnet som synd. (Dette er et litt gammeldags og belastet ord for de fleste. Ikke desto mindre er det mer aktuelt enn noen gang.)

På en måte kan det sammenlignes med en slags kreft på sjelen. Vi kan være syke uten riktig å vite det.

Når det gjelder deg – foretrekker du å ikke få beskjed?

artikkel 1

Å BE
Hvorfor prate med en usynlig Gud?

artikkel 2

HIMMELEN
Hva ville du likt at Gud sa når du kom?

artikkel 3

JESUS
Kul fyr eller revolusjonist?

KOPIRETT © KRISTI FORSAMLING 2016 - LEVERT AV ENKEL DESIGN