KF-logo

HIMMELEN
Hva ville du likt at Gud sa når du kom?

Et populært spørsmål i småintervjuer med kjendiser er; «Hvis himmelen fantes, hva ville du likt at Gud sa når du kom?», etterfulgt av et smart svar som passer inn.

De fleste tenker kanskje ikke noe særlig over dette, og spørsmålet indikerer at hvis det nå finnes en himmel, så kommer alle automatisk dit.

Men hva om himmelen virkelig finnes? Og hva om DU pr idag ikke er en kandidat til å komme inn?

HimmelenHva kan vi vite om Himmelen og hvorfor er det så om å gjøre å være en kandidat dit? Kan jeg evt. melde meg på litt sånn i siste liten?

Du kommer ikke inn på et utested der det er lukket selskap, med en to meter høy og to meter bred dørvakt på utsiden. Uansett hvor mye eller hvor pent du spør. Uansett hvor mye du vil. Er du ikke på gjestelisten, så er du ikke på gjestelisten. Punktum.

Det er kanskje ikke så stor krise om du ikke får treffe Rihanna eller Jay-Z på byen, men hva om du ikke får være med på festen til Jesus når alle dagene er ved veis ende og alt er satt en strek for?

Jesus selv sa blant annet:

Gå inn gjennom den trange porten! For vid er porten og bred er veien som fører til fortapelsen, og mange er de som går inn gjennom den. Men trang er den porten og smal er den veien som fører til livet, og få er de som finner den. (Matt 7:13-14)

Hvis det skulle stått et veiskilt ved den smale stien, hva tror du ville stått på det?
«Til Himmelen» kanskje?

Men hva ville det stått på veiskiltet ved den brede veien? Utfordringen er at for de fleste står det «Til Himmelen» på det også. Vi tror som regel godt om oss selv, og tenker at vi er ok i de fleste målestokker og sammenhenger.

– Hvis det finnes en Gud, og han er god, så tror jeg at vi kommer til å være sånn passe skuls den dagen vi møtes, er det mange som sier.

Det høres tilforlatelig ut, men hva gjør at akkurat de, eller akkurat du, er god nok til å passere den Store Revisjonen på den siste dag?

Ikke enhver som sier til meg: ‘Herre, Herre!’ skal komme inn i himmelriket, men den som gjør min himmelske Fars vilje. Mange skal si til meg på den dagen: ‘Herre, Herre! Har vi ikke profetert ved ditt navn, drevet ut onde ånder ved ditt navn og gjort mange mektige gjerninger ved ditt navn?’ Da skal jeg si dem rett ut: ‘Jeg har aldri kjent dere. Bort fra meg, dere som gjør urett!’ (Matt 7:21-23)

Jesus selv sier at det er to veier å gå gjennom livet. Den ene er den de fleste tar, og den andre er det kun noen få som finner. Han indikerer at dette har noe med «å gjøre Guds vilje» og «å kjenne Jesus» (legg merke til at mange som har gjort mektige gjerninger i Guds navn ikke får komme inn engang).

Jesus snakket mye om himmelen og hva som skal til for å komme inn, men han gjorde det opp til deg å finne det ut. Derfor ønsker vi å inspirere deg til å ta opp Bibelen for å finne ut mer. Du finner f.eks. en link her (bibel.no)

artikkel 1

Å BE
Hvorfor prate med en usynlig Gud?

artikkel 3

HVOR ER DU PÅ VEI?

artikkel 3

JESUS
Kul fyr eller revolusjonist?

KOPIRETT © KRISTI FORSAMLING 2016 - LEVERT AV ENKEL DESIGN