KF-logo

Å BE
Hvorfor prate med en usynlig Gud?

Kommunikasjon er mer i fokus enn noen gang. Internett, streaming, MMS, chat, Facebook, Twitter, Instagram – omtrent alt vi omgir oss med til daglig handler om kommunikasjon. Som et paradoks blir stadig flere brukere av sosiale medier sittende igjen med en gryende følelse av ensomhet…

artikkel 1Men behovet for å kommunisere er stort hos oss mennesker. Til alle tider har vi kommunisert med hverandre gjennom ord, musikk, kunst, dans, osv.

Kommunikasjon som bygger relasjoner er dialog. Og resultatet av dialog kan være fantastisk! Vi vet at dette er sant i våre relasjoner med andre mennesker. Når vi har en dyp, meningsfull «hjerte-til-hjerte»-dialog med et annet menneske, er det som om vi har fått ta del av hverandres personlighet og perspektiv – vi har på en måte «vandret i hverandres landskap», og har fått en mye bedre forståelse for den andres tanker, følelser, gleder og utfordringer.

Det samme kan sies om å kommunisere med Gud. Gjennom bønn kan vi lære å kjenne ham bedre. Forstå hans perspektiv, hans tanker med oss (Jer 29:11-14) og dermed få en dypere relasjon med ham.

Bønn er selve nøkkelen til en relasjon med Gud. Formålet med bønn er at vi skal lære å kjenne Gud bedre, forstå og oppleve mer av hans kjærlighet og nærvær i våre liv.

Ingen kjenner deg bedre enn Gud. Han har laget deg, og han vet hvem du er og hvordan du fungerer – på godt og vondt. Han kommer deg i møte der hvor du er. Ingen elsker deg slik som Gud elsker deg.

Dersom du har muligheten til å snakke med ham som skapte deg – som kjenner deg på innsiden og som har noe dypt personlig å si til deg – vil du la den sjansen gå fra deg?

artikkel 3

HVOR ER DU PÅ VEI?

artikkel 2

HIMMELEN
Hva ville du likt at Gud sa når du kom?

artikkel 3

JESUS
Kul fyr eller revolusjonist?

KOPIRETT © KRISTI FORSAMLING 2016 - LEVERT AV ENKEL DESIGN